Az örömük a mi motivációnk

A gyöngyösi Fecske Úti Tagóvoda 141 kis óvodását láttuk vendégül kedden. Az először megszeppenve érkező csoportok hamar otthon érezték magukat a sok játékot és ásványt látva.
Mindenki beletúrhatott a kincskeresőbe, hogy kis kincsek után kutasson a homokban, vagy elfoglalhatta magát a színezők, kirakók, memória játékok asztalainál.
A nagy termünkben vulkánokról és a Föld születéséről szóló ismeretterjesztő filmeket vetítettünk, miközben a kicsik végignézték a vitrinsorok csillogó ásványait. Az asztalokra kihelyezett, megtapintható ásványok nagyon érdekesnek bizonyultak.
Magángyűjteményünk tulajdonosa, Magyar Balázs, minthogy ötszörös nagypapa, nagyon szereti a gyerekeket. Ezért is mutatta be személyesen a gyűjteményét a gyerekeknek és az óvónőknek, mesélt nekik a motivációjáról, élményeiről.
A látogatás során igyekeztünk minden kis óvodásról fényképet készíteni a hatalmas ametiszt geódáinkkal, amit aztán megkaptak tőlünk emlékbe. Távozáskor végül mindenki választhatott egy meglepetés ásványt, hogy akár már a meglévő kis gyűjteményüket gazdagítsa.
A MOL Új Európa Alapítvány KÖSZ! Program támogatásával valósulhatott meg , hogy az óvodások ingyenesen elutazhattak a Gyöngyösoroszi Ásványok Házába a kiállítást megtekinteni.
Az óvodásokat elkísérte a Mátra Erdészeti Szakgimnázium 15 tanulója is, akik Közösségi Szolgálat keretében segítették az óvónénik munkáját. A szakgimnázium tanulói azután önállóan is megismerkedhettek a magángyűjteménnyel Magyar Balázs gyűjteménytulajdonos előadásán keresztül.
Bízunk benne, hogy szép élményekkel gazdagodtak nálunk és reméljük, hogy találkozunk még!

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

a lap tetejére