Ásványos majális

Április 30-án és május 1-én múzeumi majálissal készültünk látogatóinknak. A környékbeli szabadtéri programok helyett vagy után nálunk ásványok között hűsölhettek azok, akik meglátogattak minket.
Szokásos interaktív foglalkoztatóink most is nagy sikert arattak, a mikroszkóp és a kincskereső homokosláda mindig foglalt volt.
Kézműves asztalunknál sok szép alkotás született, krepp papír virágok, újsággal borított kosárkák, só-liszt gyurma figurák láttak napvilágot. Az Anyák napi képeslapok is igen kreatívra sikerültek a több fajta technika ötvözésével.
Szakmai tárlatvezetésünkre is sokan kíváncsiak voltak. Geológusunk napi kétszer vezette körbe az érdeklődő csoportokat, akik megismerkedhettek többek között a Mátra érceivel, megtudhatták melyik ásvánnyal festették az ókorban a hajukat az emberek, vagy hogy mitől tudnak fluoreszkálni az ásványok.
A Mátra ásványvilágát bemutató előadásról is pozitív visszajelzést kaptunk, örülünk, hogy érdeklődést kelthetünk az ásványok világa iránt még a legkisebbekben is.
Nagy örömünkre öko-kvízünk kitöltői között sokan akadtak, akik már környezettudatosan vezetik háztartásukat, de többen építő ötletekkel mehettek haza kvíznek köszönhetően.
Ásvány-kvízünk izgalmasnak bizonyult, családok és baráti csoportok közösen dolgoztak a sikerért, a kérdések által mélyebben megismerve az ásványok világát, nem csak megcsodálva a formai gazdagságát.
Reméljük, mindenki jól érezte magát!

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

a lap tetejére