Kiemelt közlemény:

  • Kedves Látogatók! Kiállításunk jelenleg védettségi igazolvány bemutatásával látogatható. Érdeklődjenek telefonon az aktuális nyitva tartásunkról!

Ásványgyűjtő túrák

A Mátrában és Budapest környékén

Az Ásványok Háza áprilistól októberig minden hónapban szervez ásványgyűjtő túrákat a Mátrában és Budapest környékén, geológus szakember vezetésével.

A találkozókat a gyűjtőhelyek közelében szervezzük, majd onnan közelítjük meg a lelőhelyet gyalogosan, nem túl hosszú túrával.

A helyszínen geológus kollégánk ismerteti a gyűjthető ásványokat, bemutatja az eszközök használatát és segít felismerni a gyűjtött ásványokat.

Túrafelszerelést is tudunk bérbe adni (15 darabig). Ennek tartalma törő és kisebb kalapács, hegyes és lapos véső, védőszemüveg, védőkesztyű.

Az ásványgyűjtő túrákat előre meghatározott időpontokban tartjuk, melyekre előzetes jelentkezés szükséges. Ezen kívül igény esetén csoportoknak is indítunk túrát előre egyeztetett időpontban.

Az ásványgyűjtés eszközei

Mit vigyünk magunkkal az ásványgyűjtő túrához?
Hasznos tanácsok kezdő túrázóknak,
ásványgyűjtőknek.

2021. túraidőpontjai

A túraidőpontok február-márciusban kerülnek ki!

Ha nem szeretne lemaradni a friss információkról, iratkozzon fel a túra-hírlevelünkre!

A következő túra:

2020-ban az időjárás miatt már nem szervezünk több túrát.
Köszönjük, hogy idén velünk tartottak!
A jövő évi túrák várhatóan február-március környékén kerülnek ki a weboldalunkra. Hogy ne maradjon le a friss túrainformációkról, iratkozzon fel hírlevelünkre (fent).

Jelentkezés:

A túrákra az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni:
Emailben: matracsillaga@gmail.com
Telefonon:  +36 30/950 4314 (Szabó Dávid túravezető) vagy +36 70/930 3869, 8 és 17 óra között

Kérjük adja meg jelentkezéskor:
hány fő jelentkezik
melyik túrára jelentkezik
igényelnek-e felszerelést
név, elérhetőség (email és telefon)

Válasz üzenetben értesítjük a túrával kapcsolatos információkról. Ha egy-két napon belül nem kap visszajelzést, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot újból!
Kérjük, ha jelentkezett, de nem tud jönni a túrára, jelezze azt elérhetőségeinken legkésőbb a túra kezdetéig!

Tudnivaló az ásványgyűjtő túrákról:

•    Az Ásványok Háza vezetett ásványgyűjtő túráit minimum 5 főtől indítjuk.
•    A túra díja felnőtteknek 1000Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 750Ft, családoknak [ szülő(k) gyermek(ek)kel ] 2000Ft.
•    Jelentkezni emailben és telefonon lehet a következő elérhetőségeken: matracsillaga@gmail.com, +36 70/930 3869. Jelentkezési határidő: a túra napját megelőző péntekig.
•   Gyülekező: A túrák gyülekezési helyét minden túra előtt a jelentkezésben megadott elérhetőségekre kiküldjük, illetve webes elérhetőségeinken megjelentetjük.
•    Az egyes túrák leírásainál látható a gyűjtőhelyekre vezető gyalogút hossza és nehézsége, a gyűjthető ásványok listája, a tervezett gyűjtés hossza.
•    A túrákra ajánlott felszerelés listája: az ásványgyűjtés eszközei
•  Felszerelést mi is tudunk biztosítani, ennek ára 1000 Ft/zsák/nap. A zsák egy lapos és hegyes vésőt, 2 kalapácsot, védőszemüveget és kesztyűt tartalmaz. Ezen kívül hátizsák, vagy a gyűjtött ásványok tárolására alkalmas erős táska javasolt.
•    A túráinkat legalább egy órásra tervezzük, ezen felül mindenki addig marad, amíg a kedve és az időjárás engedi.
•   Geológus túravezetőnk az egyes helyszínekről szakmai tájékoztatást ad, válaszol a felmerülő kérdésekre, tanácsokkal segíti a gyűjtőket.
•    A túrákra érdemes hideg élelmet csomagolni, a gyűjtés hosszúra nyúlhat.
•   A gyűjtések során fontosnak tartjuk a környezetvédelmet! Mindenki hozzon magával olyan zacskót, amiben a szemetét tárolni tudja. Az egyes helyszíneken figyeljünk a növényzetre, ne tépjünk le védett növényeket, ne károsítsuk a természetet!
•    További kérdésekkel, kérésekkel kapcsolatban fenti elérhetőségünkön kereshetnek bennünket.

Elérhetőségünk:

3211 Gyöngyösoroszi, Károlytáró Hrsz.: 703/14., 9-es km
Telefon:  +36 70/930 3869
Email:  matracsillaga@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétköznap és hétvégén 9.00-16.00

a lap tetejére