Ásványokról szólt a hétvége

Kikapcsolódás és közös élmények várták nálunk a családokat a hétvégén.

febr. 03, 2018

A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű eseményhez csatlakozva Gyöngyösoroszi is sokszínű programokkal várta látogatóit. Míg a község művelődési házánál farsangi és disznótoros hangulatban telt a szombat, nálunk, az Ásványok Házában a Mátra ásványai, és a helyi bánya kapta a főszerepet.

Megnyílt a gyöngyösoroszi ércbánya jelenét és múltját bemutató kiállításunk, amit a tervek szerint állandó kiállításunk részévé szeretnénk tenni. Az archív felvételek mellett használati tárgyakat is sikerült bemutatnunk, köztük különböző bányász lámpákat is. Örömmel találkoztunk a helyszínen egy volt bányásszal, aki a kiállítást végigjárva mesélt a bányabeli életről.

A Mátra ásványvilágát bemutató előadásunk iránt érdeklődők meghallgathatták, milyen ásványokat rejt a Mátra, hol találkozhatunk velük a mindennapi életben, vagy hogy milyen különleges ásványok kerültek ki a környékről.

A gyerekek sem unatkoztak – bemutatkozott legújabb gyermekfoglalkoztatónk, az ásványbányászat, ahol lelkesen ismerkedtek a kicsik az ásványgyűjtés hangulatával. Kézműves asztalunk a tavaszt szerette volna csalogatni, ehelyett egész napos havazásban ugyan, de kreatívan telt a délutánunk.

Állandó foglalkoztatóink, mint a kincskereső, vagy a kutató-sarok nem kötöttek korhatárhoz, ezt gyakran elmondjuk, mert kicsik és nagyok is örömüket lelik a természet kincseinek felfedezésében.

Köszönjük, hogy eljöttek, és bízunk benne, hogy jól érezték magukat!

 

3211 Gyöngyösoroszi, Károlytáró Hrsz.: 703/14., 9-es km

Telefon: +36 70/930 3869

 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési tájékoztató

Nyitva tartás: 

Hétköznap és hétvégén 9.00-16.00

@ 2018 Ásványok Háza │ Gyöngyösoroszi │ Minden jog fenntartva

ALorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed vel lorem mollis, posuere orci ac, sollicitudin ex. Suspendisse id tempus ligula. Donec at ornare lectus. Sed quis mattis augue.

A lap tetejére
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom