Ásványos majális

Eseménydús hosszú hétvégével majálisoztunk.

máj. 03, 2018

Április 30-án és május 1-én múzeumi majálissal készültünk látogatóinknak. A környékbeli szabadtéri programok helyett vagy után nálunk ásványok között hűsölhettek azok, akik meglátogattak minket.

Szokásos interaktív foglalkoztatóink most is nagy sikert arattak, a mikroszkóp és a kincskereső homokosláda mindig foglalt volt.

 

Kézműves asztalunknál sok szép alkotás született, krepp papír virágok, újsággal borított kosárkák, só-liszt gyurma figurák láttak napvilágot. Az Anyák napi képeslapok is igen kreatívra sikerültek a több fajta technika ötvözésével.

  

Szakmai tárlatvezetésünkre is sokan kíváncsiak voltak. Geológusunk napi kétszer vezette körbe az érdeklődő csoportokat, akik megismerkedhettek többek között a Mátra érceivel, megtudhatták melyik ásvánnyal festették az ókorban a hajukat az emberek, vagy hogy mitől tudnak fluoreszkálni az ásványok.

  

A Mátra ásványvilágát bemutató előadásról is pozitív visszajelzést kaptunk, örülünk, hogy érdeklődést kelthetünk az ásványok világa iránt még a legkisebbekben is.

Nagy örömünkre öko-kvízünk kitöltői között sokan akadtak, akik már környezettudatosan vezetik háztartásukat, de többen építő ötletekkel mehettek haza kvíznek köszönhetően.

Ásvány-kvízünk izgalmasnak bizonyult, családok és baráti csoportok közösen dolgoztak a sikerért, a kérdések által mélyebben megismerve az ásványok világát, nem csak megcsodálva a formai gazdagságát.

Reméljük, mindenki jól érezte magát!

 

 

 

3211 Gyöngyösoroszi, Károlytáró Hrsz.: 703/14., 9-es km

Telefon: +36 70/930 3869

 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési tájékoztató

Nyitva tartás: 

Hétköznap és hétvégén 9.00-16.00

@ 2018 Ásványok Háza │ Gyöngyösoroszi │ Minden jog fenntartva

ALorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed vel lorem mollis, posuere orci ac, sollicitudin ex. Suspendisse id tempus ligula. Donec at ornare lectus. Sed quis mattis augue.

A lap tetejére
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom