Az örömük a mi motivációnk

Óvodások érkeztek hozzánk, hogy játszva ismerjék meg az ásványokat.

ápr. 05, 2018

A gyöngyösi Fecske Úti Tagóvoda 141 kis óvodását láttuk vendégül kedden. Az először megszeppenve érkező csoportok hamar otthon érezték magukat a sok játékot és ásványt látva.

  

Mindenki beletúrhatott a kincskeresőbe, hogy kis kincsek után kutasson a homokban, vagy elfoglalhatta magát a színezők, kirakók, memória játékok asztalainál.

 

A nagy termünkben vulkánokról és a Föld születéséről szóló ismeretterjesztő filmeket vetítettünk, miközben a kicsik végignézték a vitrinsorok csillogó ásványait. Az asztalokra kihelyezett, megtapintható ásványok nagyon érdekesnek bizonyultak.

  

Magángyűjteményünk tulajdonosa, Magyar Balázs, minthogy ötszörös nagypapa, nagyon szereti a gyerekeket. Ezért is mutatta be személyesen a gyűjteményét a gyerekeknek és az óvónőknek, mesélt nekik a motivációjáról, élményeiről.

   

A látogatás során igyekeztünk minden kis óvodásról fényképet készíteni a hatalmas ametiszt geódáinkkal, amit aztán megkaptak tőlünk emlékbe. Távozáskor végül mindenki választhatott egy meglepetés ásványt, hogy akár már a meglévő kis gyűjteményüket gazdagítsa.

 

 

A MOL Új Európa Alapítvány KÖSZ!  Program támogatásával valósulhatott meg , hogy az óvodások ingyenesen elutazhattak a Gyöngyösoroszi Ásványok Házába a kiállítást megtekinteni.

Az óvodásokat elkísérte a Mátra Erdészeti Szakgimnázium 15 tanulója is, akik Közösségi Szolgálat keretében segítették az óvónénik munkáját. A szakgimnázium tanulói azután önállóan is megismerkedhettek a magángyűjteménnyel Magyar Balázs gyűjteménytulajdonos előadásán keresztül.

   

Bízunk benne, hogy szép élményekkel gazdagodtak nálunk és reméljük, hogy találkozunk még! :)

 

 

3211 Gyöngyösoroszi, Károlytáró Hrsz.: 703/14., 9-es km

Telefon: +36 70/930 3869

 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési tájékoztató

Nyitva tartás: 

Hétköznap és hétvégén 9.00-16.00

@ 2018 Ásványok Háza │ Gyöngyösoroszi │ Minden jog fenntartva

ALorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed vel lorem mollis, posuere orci ac, sollicitudin ex. Suspendisse id tempus ligula. Donec at ornare lectus. Sed quis mattis augue.

A lap tetejére
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom